Omgeving Fleurs au Bourg Morvan Frankrijk

Saint-Léger-sous-Beuvray is een gemeente in het Franse departement Saône-et-Loire (regio Bourgogne-Franche-Comté) en maakt deel uit van het arrondissement Autun.

Bekijk de volgende website voor evenementen in de buurt: https://www.autun-tourisme.com/

Het dorp Saint-Léger-sous-Beuvray heeft, ondanks het kleine aantal inwoners, veel voorzieningen.

Om (de dag) te beginnen, is er een bakkerij. U vindt de bakkerij nét buiten het centrale plein, richting Saint-Prix. Op maandag is de bakkerij gesloten.

img 8189 1   img 8190

Ook de kleine supermarkt "Vival" biedt een assortiment vers brood (behalve op woensdag). U kunt er verrassend goed terecht voor de dagelijkse boodschappen.

img 8145

Uitgebreid boodschappen kunt u doen in Etang-sur-Arroux bij Carrefour (12 km), in Luzy (20 km) bij Lidl en Bi1, in Autun (20 km) zijn meer mogelijkheden, bijvoorbeeld bij Intermarché (eerste rotonde scherp links vanuit St.L.s.B.) of Leclerc.

In het centrum van Saint-Léger-sous Beuvray vindt u de apotheek (op het plein) en de dokter (vanaf het plein, lopend naar de kerk en Fleurs au Bourg, aan de linkerzijde).

img 8147    img 8150

Op zoek naar een eetgelegenheid? In eigen dorp zijn twee mogelijkheden:

 

Op 8 kilometer, in het dorp La Grande Verrière, is "Hotel de la Poste", ofwel restaurant "Chez Cecile",  aan te bevelen!

Foto 1   

Andere fijne restaurants: Franc et Francine (Saint-Prix, 5 km), Au Berges de Thil (Thil-sur-Arroux, 16 km), Au Covhon Ventru (Saint-Didier-sur-Arroux, 13 km), in Autun, boven bij de kathedraal: Le Monde de Don Cabillaud (vis), La Trattoria (Italiaans), en meer.

Tanken kunt u bij het pompstation AVIA, vanaf het plein richting de kerk en Fleurs au Bourg aan de rechterkant.

 

Klik hier om de video af te spelen

En verder in de omgeving van Saint-Léger-sous Beuvray: